Happy Halloween!!!!!

Ja, ja, jag vet……… Det var snart en vecka sedan det var Halloween, men vi trotsade kalendern och körde festen nu i lördags istället. Vi bjöd in till spökfest och huset fylldes av pirater, djävular, häxor och Frankensteins, både fullvuxna och i miniatyr. Sammanlagt var vi 17 stycken och det blev en hejdundrande trevlig kväll. Det var längesedan vi klädde ut oss (i varje fall min familj) och hade maskeradfest. En stund efter att alla gästerna hade anlänt kom dottern, som tittade sig omkring med stora ögon, fram till mig och viskade:” Är han i rött en redig pirat? Är han det mamma? Är det en redig pirat?” . Snacka om att ha lyckats med sin förklädnad när 5-åringen som avslöjade tomten förra året trodde att han var en riktig pirat!

Vi bjöd på härligt god italiensk mat på mannens begäran. Han har med tanke på sitt ursprung en stor förkärlek för italiensk mat och tar gärna tillfället i akt att bjuda på just detta. Vi serverade bruschetta med vitlök och panzanella (tomatröra med basilika eller i just detta fallet, oregano, olivolja och salt), Melanzane alla parmigiana (lasagne med aubergine, mozarella, parmesan och tomatsås), pasta con qauttro formagio och grönsallad med spenat och hasselnötter. Till denna härlighet hade vi också salame milano och pesto. Oj, vad vi åt! Fast detta till trots så hade vi lika mycket mat över……… Varför ska det alltid vara så svårt att beräkna mat när man är fler pers än 8??????

Hon-djävulen Dessie hade med sig en surprise i form av en  korg intrasslad i gammalt spindelnät som hon hade hittat i ett hörn någonstans. I denna korg fanns det en massa svarta, otäcka påsar som efter middagen lades fram på varje tallrik. Tack och lov så vågade sig alla på att öppna dessa skräckinjagande påsar och blev glatt överraskade när det bruna som fanns i påsen inte var en hög med hundbajs………….utan istället smaskig chokladpudding. 

Härefter blev det chokladtryffeltårta och kaffe och för de som hade än mer plats i sin mage, lite läbbigt svart godis i form av dödskallar.

Slutligen somnade barnen; det låg en liten underbaring inne i gästrummet, två små knoppar på soffan (en häxa och en prinsessa) framför TVn och två små änglapojkar (som kom hit som Darth Vader och Frankenstein) på dubbelsängen i vårt rum. Den yngste festdeltagaren på 3 månader sov sig igenom större delen av kvällen, och bäst var väl kanske det;)

Själva så kom vi i säng ganska sent och det var en lite trött mammsing som åkte med sonen på kalas tidigt på söndagmorgonen.

 

Tack alla fina vänner för en jättehärlig kväll!!! 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s