Fis, prutt och allmänt gasig……

Här hemma pruttas det för fullt…….på våra telefoner. Sedan vi köpte och laddade ner appen Wilda Pruttar till våra iphones så har det blivit den stora favoriten hos våra barn. För en 5-åring och en 6-åring så är ju just ämnet pruttar högaktuellt och jag rekommenderar alla er som har ”fisintresserade” barn att ladda ner denna app. 

Wilda Pruttar är en interaktiv ljudbok och ett spel i ett. Dottern tycker väldigt mycket om att lyssna på sagan som handlar om Wilma som älskar att prutta, överallt, hela tiden. Man får också veta lite fakta om vad pruttar egentligen är för något och varför man pruttar.  Dessutom kan man genom att trycka lite överallt på skärmen lyssna på olika sorters pruttar vilket också är en höjdare. Pruttarna varierar från de otäcka ”blöta” till de långa gasiga…….Dock tenderar dottern ibland att trycka så mycket att man inte hör sagan:) Behöver jag säga mer än att dottern älskar det!

Fis och bajs är stort hemma hos oss för tillfället så denna app är klockren!

Sonen är även han förtjust i att lyssna på ljudboken MEN som den sanna spelare han är så väljer han oftast spelet där Wilma flyger upp i luften och samlar prutpoäng.

Det är barnboksförlaget Lullaby som ligger bakom denna app och det härliga i detta är att Cecilia Svensson som driver förlaget bloggar här på mama. I bloggen skriver Cecilia om sin vardag med tre barn, varav ett av dem lider av en svår form av astma vilket gör att de ofta ligger på sjukhus. Men hon skriver också om sitt skapande av barnböcker och illustrationer.   Här hittar ni Cecilias blogg.

 

Appen kan ni hitta här Wilda Pruttar – App store

Annonser

5 thoughts on “Fis, prutt och allmänt gasig……

  1. Den är jätterolig! Brukar kika in på hennes blogg och är väldigt imponerade, jätteduktig! Och appen verkar nog gå hem hos de flesta barn…i den åldern! 🙂

  2. Pingback: Det är alltid roligt… | Cecilia - kaosmamma med barnboksdrömmar!

  3. Hur har du det gumman?= Tänker på er så mycket och hoppas att det ”bara” är allmänt fullt upp och att inget trist har hänt.

    Kram Mia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s