Castel Gandolfo

Även denna dag började med att Julian reste sig upp i sängen och sa: ”Ska vi bada?” Det har blivit en söt liten rutin som vi skrattar gott åt. Han kan inte få nog av att bada och om han hade fått bestämma hade han hängt hela dagen i ”nonnos” pool. Dock brukar vi försöka få i barnen lite frukost innan de tar första doppet.

20120615-183211.jpg

Men jag förstår barnen helt och fullt. Det är superlyxigt att ha en pool utanför sovrumsdörren och när temperaturen visar på strax under 30 grader i skuggan så är det svårt att låta bli. Julian är väldigt intresserad av att köpa en pool och många av hans funderingar handlar just om var man köper poolen, hur man får hem den etc.

Idag efter frukost och dopp i poolen så bestämde vi oss för att ta en tur till Lago Castel Gandolfo. Castel Gandolfo är en grannby till Grottaferata där vi befinner oss för tillfället och där finns en stor vulkansjö. Vattnet i sjön är jättefint och man kan både bada och hyra pedalbåtar där. Vi letade upp en liten ”strand” eller vad man nu ska kalla det och hyrde en solstol och en pedalbåt. Detta var mycket uppskattat och vi trampade ut till mitten av sjön och mannen och barnen tog ett härligt dopp. Själv stannade jag kvar i ”pedalon” då den här valen skulle ha haft stora problem med att ta sig upp i båten igen då det saknades stege eller annan klätteranordning.

Efter vår tur med pedalon så gick vi till ett fantastiskt ställe och åt lunch. Och det var inte bara maten som var fantastisk utan även utsikten. Från vårt bord kunde vi överblicka hela sjön. Vi har varit på detta stället några gånger förut och vi har aldrig blivit besvikna. Barnen beställde pasta in bianco (med smör/olja och parmesanost) samt lite carne (stekt nötkött) och antipasti. Alba är överförtjust i salame och parma. Själv beställde jag en caprese och en bruschetta con pomodoro. Tomaterna här smakar gudomligt, inget vattnigt smaklöst här inte. Yummie!!! Kristian beställde en insalata mista (en blandad grönsallad med lite allt möjligt smaskigt). Det är svårt att inte bli besatt av mat här för maten är så himla god……..

Nu ska jag runda av och gå ut och hjälpa till med maten. Min ”plastsvärmor” (kan man säga så????) lagar fisk i ugnen. En hel härlig firre med huvud och allt fullproppad med just tomater och basilika. Buon apetito!

20120615-185510.jpg

20120615-184247.jpg

Annonser

One thought on “Castel Gandolfo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s